Balado terong dan ikan kembung ( spicy small aubergine with jack fish )

20120726-145039.jpg

Indonesian :
Bahan – bahan :
6 siung bawang merah
2 tomat
8 cabe merah besar
6-8 cabe rawit merah
2 jeruk nipis
Garam dan gula
Minyak sayur
Terong kecil di belah 2 setengah
ikan kembung ekor kuning di bersihkan

Cara membuat :
Ikan di lumuri perasan jeruk nipis dan garam dan di biarkan selama 15 menit dan goreng hingga matang
Sementara goreng terong hingga setengah layu dan sisihkan
halus kan bawang merah, cabe, tomat San panas kan Minyak dan Tumis bumbu cabe hingga Harus sambil dicipi dengan gula dan garam dan biarkan asat masukan terong dan ikan
Aduk rata dan angkat , sajikan dengan nasi hangat

English :
Ingredients :
6 cloves shallots
2 tomatoes
8 big red chillies
6-8 red bird chilies
2 limes
Salt and sugar
Vegetable oil
Small aubergine slice half
Jack fish ( cleaned and scaled )

How to make :
Marinate the fish with lime juice and bit of salt and leave it for 15 mind then fry till cook, meanwhile fry the aubergine until half cook then set aside , pound the shallots, chillies, tomatoes all together and heat the wok then sauté the chilli paste till fragrant then seasoning with salt and sugar leave it till thicken the add the fish and aubergine and stir well , off from wok and serve with steam rice x
halus kan bawang merah, cabe, tomat San panas kan Minyak dan Tumis bumbu cabe hingga Harus sambil dicipi dengan gula dan garam dan biarkan asat masukan terong dan ikan
Aduk rata dan angkat , sajikan dengan nasi hangat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s