raspberries and marshmallow little cakes ( cake mini raspberry dan marshmallow )

Indonesian

bahan – bahan :

2 butir telur

300 gr tepung terigu self raising

1 1/2 sdt baking powder

150 gr gula pasir halus

100 ml minyak goreng

250 ml susu cair

1 sdt vanili

150 gr rasberry

topping :

150 gr  gula halus

marshmallow secukupnya

cara membuat :

panaskan oven 200C da siapkan loyang cupcake dan taruh kertas cupcake dan cetak di loyang .

sementara ayak terigu,baking powder dan gula pasir , sisihkan

di gelas pengukur masukan minyak dan susu dan masukan telur dan vanili dan kocok hingga merata .sishkan

tuang kocokan telur susu kedalam ayakn terigu dan aduk dengan garpu hingga merata

sementara hancurkan 100 gr raspberry dan tuang kedalam adonan aduk rata , tuang merata adonan kedalam cetakan dan masukan kedalam oven selama 20 menit sambil di cek bagian tengah kue dengan tusuk gigi untuk tingkat kematangan pada menit ke 15 setelah matang biarkan hingga 10 menit , kemudian dengan

topping ayak gula halus

50 gr raspberry yang telah di haluskan dan di saring diambil juice nya

kemudian campur kedua bahan hingga berwarna merah muda dan konsistensinya seperti pasta agak mengental . oleskan di atas kue dan taburi dengan marshmallow sebagai hiasan .

English
ingredients:

2 eggs

300 g self raising flour

1 1/2 tsp baking powder

150 gr of caster sugar

100 ml of cooking oil

250 ml of milk

1 tsp vanilla

150 gr rasberry

topping:

150 gr icing sugar

marshmallow to decorate

how to make:

preheat oven 200C and  prepared cupcake pan and put cupcake paper.

sift the  flour, baking powder and sugar, set aside

in a glass measuring pour the oil and milk in a jug and break the egg itu a cup and beat it with fork and then add the vanilla

pour the milky mixture into flour bowl and mix everything together

meanwhile 100 grams of crushed raspberries and pour into the batter and  mix well, pour the batter evenly into the mold and put into the oven for 20 minutes do not forget to check the center of the cake with a toothpick to a level of maturity at minute 15 after being cooked allow up to 10 minutes

to make the topping ,

shift the icing sugar in the bowl and put 50 gr of raspberries in the sieve , squash them with the back of the spoon so the juice goes through into bowl , mix it well, if necessary you can ad 1 tbs of warm water into the mixture and then spread the icing raspberry on top of each cakes and sprinkle the marshmallows on top as you liked

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s