Choco chips marble cake ( cake marmer coklat chips )

20120426-172642.jpg

Indonesian

Bahan – bahan :
275 gr tepung terigu self raising
4 atau 5 butir telur ayam kocok lepas
2 sdm baking powder
1 sdt vanili
5 sdm susu cair
225 gr Gula pasir
225 gr Mentega
2 sdm dark chocolate Bubuk
Chocolate chips secukupnya

Cara membuat:
Panas kan oven 160C
mentega dan gula pasir di aduk dengan tangan hingga bentuk butiran kemudian dengan menggunakan mixer aduk Adonan mentega hingga tercampur, masukan telur sedikit Demi sedikit, dan masukan vanili, masukan Ayakan terigu dan baking powder dan susu sedikit Demi sedikit , kocok hingga Adonan halus,
Sementara siapkan loyang dan ole si mentega
Adonan di Bagi 2 mangkok, yang mangkok pertama 1/4 Dari Adonan yang Utama di campur coklat Bubuk, kemudian Adonan Putih di taruh diloyang setengah dan di atas nya tuang Adonan coklat dengan sendok kecil Adonan coklat di puter puter hingga coklat menyebar di Adonan Putih ( jangan di campur aduk ya ) lalu di lapisi dengan Sisa Adonan Putih ( ditutup) Terakhir taburi chocolate chips diatasnya dan masukan ke dalam oven 45-50 menit tergantung ukuran loyang di menit 40 di cek dengan tusuk Gigi bagian tengah kue, setelah matang biar kan dingin di luar oven dan sajikan dengan cream tea

English
ingredients:
275 g self raising flour sifted
4 or 5 eggs beaten
2 tbs of baking powder sifted
1 tsp of  vanilla
5 tbs of milk
225 grams of granulated sugar
225 grams of butter
2 tbs of  dark chocolate powder
Chocolate chips to decorate

How to make:
heat the  oven 160C
mix butter and sugar  with hands until the mixture looks like small breadcrumbs, using a mixer and then stir the butter until the dough is mixed, add the eggs  bit by bit , and the put in  vanilla, add flour and baking powder  and pour  little bit of milk, beat until dough is smooth,
meanwhile the prepared pan and spread the butter butter
divide dough into 2 bowls, first bowl with  1/4 of dough and mix well with chocolate powder and set aside,then place the  other dough into the pan  for about half of it and the pour the choclate  mixture on the top of that and stir it gently or give it swirl ( do not mix too much with the white one please ) and the pour the rest of the white mixture on top and sprinkle the chocolate chips on top and bake it for about 45 – 50 minutes depends with the size of the pan , check the minutes 40 with toothpick to see the cake is nearly ready or not? when the cake is ready leave it cool and the serve it with cream tea .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s