Sweetcorn Fritters – Bakwan Jagung

Indonesian

bahan – bahan :

250 gr jagung manis ( fresh atau kalengan )
1 butir telur kocok lepas
4 sdm tepung terigu
2 daun bawang potong kecil kecil
garam, dan merica secukupnya
sedikit air
minyak untuk menumis

cara membuat :

telur diaduk atau di kocok dengan daun bawang, garam dan merica kemudian masukan
terigu sedikit demi sedikt hingga tercampur dan jagung manis , aduk rata , beri sedikit air
hingga terlalu padat .
sementara panaskan wajan untuk menggoreng bakwan dan dengan menggunakan sendok
makan adonan di goreng hingga matang .

English

Ingredients :

250 grams of sweet corn (fresh or from tin)
1 egg beaten
4 tablespoons flour
2 small spring onions cut  into small pieces
salt, and pepper to taste
a little water
vegetable oil
how to make:

stir or shake the eggs with spring onionsand then seasoning with  salt and pepper then add
little by little bit of flour until well blended and put sweet corn, stir well, put some water
to be too dense.
meanwhile heat the oil and fry the fritters by scooping the dough with your tablespoon, fry till the colour become brown .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s