Simplicity Bday Cake

bahan – bahan :

bahan dasar cake :
125 gr margarin
125 gr gula pasir halus
2 butir telur kocok lepas
1 sdt vanili
1/4 sdt parutan kulit lemon ( jika suka )
125 gr tepung terigu yang ada pengembangnya

isi dalam cake :
250 gr selai strawberry
175 gr mentega lembut
375 gr gula salju putih
1 sdm susu cair
1 sdt vanili

dekorasi :
beberapa rolling icing sugar warna warni siap jadi
selai apricot di lelehkan

cara membuat :

cake :
mixer margarin dan gula pasir hingga lembut dan agak putih warnanya , dan masukkan
telur kocok sedikit demi sedikit bersamaan dengan vanili, dan parutan kulit lemon . Matikan
mixer dan dengan menggunakan spatula aduk hingga adonan dengan terigu hingga merata . dan panaskan
oven 180C dan siapkan loyang yang telah di lumuri mentega dan taburan terigu ,
masukan adonan hingga merata ( jangan terlalu penuh , ya ) panggang selama 45 menit
jika loyangnya kecil dan 1 jam jika loyangnya besar. menit dan setelah matang biarkan
hingga dingin sebelum di keluarkan dari loyang,

sementra cake dingin buat bahan isian cake :
mencampur mentega, gula salju , susu, dan vanili hingga tercampur rata dan lembut ,

dekorasi :
belah cake menjadi 2 bagian dan olesi adona mentega lapisan bawah dan selanjutnya di
lapisi olesan selai strawberr tadi. tutup cake menjadi satu bagian
olesi bagian luar cake dengan selai apricot sebelum menempelkan rolling icing sugar .
bentuk sesuai selera, jangan lupa lilinnya ya .

English
Ingredients:
bahan dasar cake :
125 g margarine
125 g caster sugar
2 eggs beaten
1 tsp vanilla essence
1/4 tsp lemon zest if you like
125 g self raising flour

Filling :
250 g strawberry jam
175 g soft butter
375 g icing sugar
1 tbs milk
1 tsp vanilla essence

decoration :
ready to use colourful
Icing sugar rolling
Apricot jam melted

how to make :

cake :
mixer margarine and sugar till it soft and pale the add the eggs bit by bit then add vanilla and lemon zest , turn off mixer and mix with the flour wih your rubber spatula until mix very well
Preheat oven 180c then prepare your cake tin and spread some butter and sprinkled some flour inside the tin the pour the dough and bake it for 45 mins for small tin and 1 hour for bigger tin when the cake is done you may leave it till cool

Make the filling :
Mixer butter , icing sugar and vanilla till it soft set a side

Decorations :
divide the cake till 2 pieces and then spread your butter mixture on the 1st piece and the the 2nd one with strawberry jam, sandwich the cake and spread your apricot jam
All over the cake ( outside the cake ) then you can start cover the cake with icing sugar rolling
And decorate them as you like, do not forget the candles thou

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s